В ефірі програми «Романенко. Бесіди» правник, громадський діяч Геннадій Друзенко прокоментував результати соцопитування, за яким виявилось, що 41% опитаних українців погоджуються з думкою про те, що українці та росіяни належать до одного історичного та духовного простору.

Він вважає, що автори соцопитування зробили великий патріотичний вчинок, який допоміг відкрити очі на реальний стан справ.

«Коли на восьмому році війни, коли з усіх телевізорів, інтернету держава зайняла дуже таку радикальну позицію, що є ворог, і нас мав об’єднати цей зовнішній ворог, тут раптом так -ого…», - каже Друзенко.

Він зазначив, що було б менш дивно, якби це було старше покоління, яке любить ностальгувати за життям в своїй юності, проте серед опитаних є молодь у віці 18-29 років.

На думку правника, такі результати – це вирок всій українізації «по В’ятровичу».

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«І тут для мене це такий дзвін задуматися, а чи ту формулу ідентичності обрала українська держава за останні 7 років, щоб згуртувати українців? Бо тільки ідіоту не зрозуміло, що опір такому ресурсному, потужному супротивнику як Росії ми можемо чинити тільки тоді, коли відкинемо все, що нас розділяє, згуртуємось. Коли Путін угомониться, стосунки з Росією стабілізуються, тоді вже можна між собою розбиратися», - заявив Друзенко.

Як приклад він навів період з історії США, коли американці мудро відкинули феномен рабства і об’єдналися в 13 колоній, а питання щодо рабства вирішили лише тоді, коли суверенітет США не був під загрозою. За словами експерта, якби вони тоді між собою пересварились, то ніколи б не стали Сполученими Штатами.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Шишкін пояснив, чи може народ змінювати Конституцію.

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко оцінив рівень забезпечення українських військових на фронті державою.