Головний редактор сайту Trigger, журналіст і публіцист Анатолій Якименко у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» пояснив питання ідентичності українців.

«Всі зараз працюють над об’єднанням нації, спорідненістю, це в нас національна традиція. І нічого з цього не виходить. Більше того, ми будували 30 років самостійний незалежний проєкт. В результаті ми отримали звинувачення в зовнішньому управлінні. Це було до 2014 року, коли міністрами оборони були Лєбєдєв і Саламатін. Потім ми отримали іншу крайність», - каже він.

Якименко зазначає, що оголошення результатів соціологічної групи «Рейтинг» внесло сум’яття в лави патріотів, експертів, політологів. Як трактувати взагалі оці 41 відсоток і 55?

«У нас є моноідентичні люди, їх «Рейтинг» означив як 55 відсотків. Є громадяни з подвійною ідентичністю. Ключовий меседж: це все – проукраїнські люди. Я не бачу ніякої катастрофи в цьому», - підкреслює Якименко.

Він пояснив, чим, на його думку, відрізняються моноідентичні громадяни від бі-ідентичних?

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Вони відрізняються ставленням до російської культури, російської мови, до Росії. Їхній патріотизм проявляється на фронті, в тому числі. Ми довго не могли пояснити цей феномен, як російськомовні люди, які слухають Висоцького і виховані на російській культурі, беруть в руки зброю і захищають Україну? А у них подвійна ідентичність», - робить висновок публіцист.

Як повідомляв Знай.ua, Єрмоленко заявив, що українці повинні відроджувати українську мову.

Також, як повідомляв Знай.ua, УМланд заявив, що Вся надія в боротьбі з РФ тільки на санкції, особливо Європейський союз має величезні важелі.