Колишній заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони, генерал-майор Сергій Кривонос на своїй сторінці у Facebook розповів, які виникли проблеми із законопроєктом про національний спротив.

“Величезна кількість експертів та фахівців попереджали та застерігали про законодавчі протиріччя та порушення Конституції у проєкті закону 5557 “Про основи національного спротиву”. Застерігали не приймати рішення поспіхом заради власної амбіції або забаганки. Бо потім очікує величезна кількість косяків, об які доводиться битися лобом”, - написав Сергій Кривонос.

Він зазначив, що проєкт закону подав президент України, після чого Верховна Рада його терміново розглянула, а Володимир Зеленський підписав.

“А 30 липня, на другий день після підписання 5557, президент України Володимир Зеленський звертається до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля із завданням за два місяці подати до Верховної Ради пропозиції щодо внесення змін до Закону "Про основи національного спротиву" з метою повного узгодження його норм з положеннями Конституції України та усунення техніко-юридичних недоліків. Такої недолугості та безглуздих дій, навіть було складно уявити”, - додав Кривонос.

За його словами, гарант Конституції подав неконституційний закон, а Верховна Рада його при цьому прийняла,

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

“Ну не може ж бути, щоб 5557 поклали на підпис не читаючи. Як і не може бути, щоб юридичний відділ ОПУ пропустив на підпис і не рекомендував Президенту його повернути на доопрацювання до ВР... А їх помилки матиме виправляти Кабмін”, - підкреслив генерал-майор.

Він зазначив, що через це замість консолідації суспільства та влади навколо важливого для держави закону буде довго тривати процес проти національного спротиву.

“Маємо будувати надійну систему захисту територій, поки люди бавляться. У разі загострення ситуації, саме ми з вами будемо ставати до зброї, а вони відсидяться де і відсиджувалися. Плануємо низку заходів та зустрічей за різними напрямками, щоб не втрачати час та наростити наші спроможності по захисту держави”, - додав Кривонос.

Як повідомляв Знай.ua, Кривонос заявив, що Росія буде нарощувати свої зазіхання та розхитувати ситуацію.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Друзенко заявив про закон про національний спротив, що там змішали бульдога з носорогом.