Після розпаду СРСР людям не запропонували нічого кращого. Так у програмі «Романенко. Бесіди» заявив правник, громадський діяч Геннадій Друзенко, який розкритикував радикальну декомунізацію.

«Значна частина людей тверезо дивиться на спадщину Радянського Союзу, де були жахливі злочини, брак свободи, але де була краща медицина, набагато більше соціальної справедливості, були проривні рішення в науці, в якихось технологіях. Не можна все мазати чорним», - вважає Друзенко.

Правник не згідний із тим, що у нас прирівняли комунізм і нацизм. За його словами, нацизм залишив по собі руїни, які димились, 13 млн депортованих німців тільки після війни, колапс. Комунізм, зазначає Друзенко, по собі лишив багато позитивного, адже куди не глянь в спальному районі – все радянське: дороги, лікарні, школи, тож люди це відчувають, особливо на Сході України.

«Що нам запропонували після Радянського Союзу, особливо великим промисловим містам? Колапс? Деградацію? Був жорстокий режим, але це був режим зі своїми плюсами і мінусами. Радянський Союз не є темною плямою», - впевнений Друзенко.

Він зазначив, що коли очорняють все в СРСР, кажуть, що в радянській армії були тільки загарбники і ледь не всі там були катами і садистами, дуже багато людей згадує своїх дідів та прадідів, які там воювали і не погоджуються з цим. Так само, зазначає правник, за радянських часів було побудовано безліч споруд, впроваджена електрифікація, була збудована «Мрія», якою зараз люблять пишатися в Україні.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

«Це була велика держава, яка могла дозволити собі такі мега проєкти. І очорнити це все, не даючи жодної альтернативи?», - підсумував Друзенко.

Як повідомляв Знай.uа, Атаманюк заявив, що влада шукає винних в проблемах, але нічого не робить.

Також Знай.uа писав, що Друзенко розкритикував сучасну модель українізації.