Політолог Михайло Чаплига у програмі «My. ua» розповів, що насправді сталося на Донбасі. За його словами, стався дисбаланс ідеологій.

«Я думаю, що це довгограюча штука. Давайте вийдемо за рамки пропаганди, яка є: кажуть війна з Росією – за великим рахунком – так», - зазначив Чаплига.

За словами експерта, Росія своєю політикою створила нам проблему самоідентифікації, тому що деякі громадяни України не вважають себе українцями. Як зазначив політолог, після Революції гідності баланс порушився в іншу сторону, тому трапився своєрідний розкол.

«Починаються лінії розколу, які проходять з ідеологічних речей: оцінка історії, мова, культура, освіта та ставлення до героїв. Коли є два державотворчих міфи, то відбувається розподіл. І звісно в такий момент, коли кожен намагається домінувати над іншим, то прилітають шуліки», - сказав Чаплига.

Політолог порівняв Росію з шулікою, який прилетів, побачивши, що можна отримати легку здобич у вигляді Донбасу і Криму. Як зазначив експерт, потім Україні прийшла допомога з Заходу, а Росія почала фінансування своїх військових сил.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига заявив, що Санду не виявила української делегації належної поваги.

Також Знай.ua публікував слова Чаплига, що газ з української ГТС може не знайти свого адресата.

https://www.youtube.com/watch?v=QSkfVrcV4pc&feature=youtu.be