В Україні відбувається конфлікт ідеологій: українцям варто почати сприймати себе такими, як вони є. Так сказав політолог Михайло Чаплига у програмі «My.ua».

Чаплига пояснює, що сьогодні в Україні можна побачити конфлікт прозахідної та проросійської ідеологій, а самі українці, дотримуючись тієї чи іншої позиції, або ненавидять один одного, або поважають. «Це означає, що я не повинен приїжджати до Львова і говорити – «Не кажіть Друга світова війна, кажіть – Велика вітчизняна», - зазначає експерт.

Натомість, каже він, українці повинні приймати один одного і поважати чужі погляди: одному імпонує Польща, іншому – Великобританія. Тим не менш, підкреслює Чаплига, такої взаємоповаги немає.

Принагідно він зазначає, що всі війни, які були, зазвичай можна назвати гібридними. «Спершу сіяли зерно розбрату, а після цього приходили всі країни з боку і починали – «Ми не дамо вас в образу», - каже політолог і додає, що далі починалися війни великих держав за розподіл малих.

Отже, Чаплига робить висновок, що успішну Україну вдасться побудувати лише в тому разі, якщо самі українці почнуть сприймати погляди один одного адекватно.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига заявив, що в Україні відбувся розкол ідеологій.

Також Знай.ua писав про те, що Чаплига заявив, що українці повинні об'єднатися.