Політолог Максим Ялі у своєму блозі «Контрольний удар» розповів про можливі цілі і завдання кадрових змін у силовому блоці, які відбулися за останній час.

Він нагадав, що нещодавно пройшла хвиля звільнень з силових структур і призначень на ці місця нових фігур.

«Що стосується цілей і завдань такої серйозної «чистки» кадрів в силовому блоці, то головною є спроба Банкової підсилити власну вертикаль влади і поліпшити рівень керованості», - заявив Ялі.

Паралельно, на думку політолога, метою є нівелювати «державу в державі», яке збудував ексміністр внутрішніх справ за останні сім років. Також Ялі згадав чутки про плани перепідпорядкувати Національну гвардію і Прикордонну службу президенту. Крім цього, каже політолог, йде боротьба за контроль над тіньовими потоками на кордоні від контрабанди, з чим і пов'язані звільнення в СБУ, але чи виграє від цього бюджет держави - поки невідомо.

«Що важливо відзначити і якого ресурсу не вистачає Зеленському - часу. І він поспішає. А коли поспішаєш, можна наробити багато помилок. Адже мало просто поміняти керівництво. Необхідно ще вибудувати вертикаль в кожному міністерстві, відомстві, службі, поміняти кадри, налагодити взаємодію і так далі. А на це потрібен час», - впевнений Ялі.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тим часом, на думку експерта, вже восени Київ може охопити хвиля протестів, якщо Зеленський погодиться виконувати невигідний Україні сценарій по Мінським угодами. І на Банковій, судячи з перестановок в силовому блоці, вже починають готуватися до негативного сценарію розвитку подій, додав Ялі.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Ялі назвав причини пізньої дати візиту Зеленського в Вашингтон.

Як повідомляв Знай.ua, Бортник розповів, про що домовилися США і Німеччина в новій декларації.