За «золото» на Олімпійських іграх-2020 в Токіо українським спортсменам світить 125 тисяч доларів призових, «срібло» ж передбачає 80 тисяч, а «бронза» - 55 тисяч. У програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» український плавець Денис Силантьєв пояснив, чи співвідносні ці суми із призовими спортсменів закордоном.

Гість програми зауважує, що призові у державах світу насправді доволі різні. Зокрема, каже він, у Сполучених Штатах призери не отримують шалені гонорари, але натомість вони мають спонсорів. «Тому що там дуже велика рекламна індустрія є. І спортсмени заробляють дуже непогані гроші на рекламі», - пояснює плавець.

Отже, констатує Силантьєв, у США спортсмени повинні самі покривати свої витрати на форму, інвентар, поїздки, тощо. «В Америці люди можуть собі це дозволити. Тобто їхні зарплати, їхній достаток не б'є по кишені, якщо ти заплатиш, наприклад, 30 або 50 доларів за місячне відвідування басейну», - пояснює він. Натомість в Україні, розповідає спортсмен, ситуація інша: інфраструктури немає, а відтак держава сама фінансує збори та поїздки збірної.

Загалом Силантьєв відстежує цікаву тенденцію: більші призові за медаль там, де менша ймовірність її здобути. «Якщо проаналізувати, скільки грошей платить Казахстан, країни Близького Сходу, країни Африки... То там теж нечувані суми», - підкреслює він.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Силантьєв розповів, які найяскравіші моменти від Олімпійських ігор йому запам'яталися.

Також Знай.ua писав про те, що Силантьєв пояснив, чому на Олімпіаді-2020 змінили правила.