У програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» економічний експерт Юрій Гаврилечко пояснив, у чому полягає специфіка системи управління в Україні.

За словами експерта, піраміда менеджменту в Україні перевернута: тобто вся відповідальність і повноваження делегуються не згори до низу, а навпаки. «Не тільки у свідомості обивателя за все відповідає президент, а й кожен конкретний чиновник, не бажаючи брати на себе відповідальність ні за що, делегує її вгору», - пояснює він.

Гаврилечко стверджує, що така система аж ніяк не може бути ефективною, а відтак її варто змінювати, але передусім потрібно визнати неправильність старої моделі.

Зокрема, він говорить про ілюзію саморегуляції ринку – так не буває. «Приймали відповідні закони, які в принципі не могли працювати, а експертів, які про це говорили, не слухали», - обурюється гість програми. Також, зазначає Гаврилечко, потрібно змінити кадрову політику і взагалі всю державну. Але водночас експерт ставить питання про джерела фінансування та спосіб імплементації.

Як він пояснює, протягом 30 років незалежності система управління в Україні сформувалася із 3 різних елементів: «урізана радянська частина, механізм, який склався в кримінальні 90-і роки, і засіб для лобіювання інтересів інших країн». Гаврилечко підсумовує, що за такої системи щороку росте вартість управлінського рішення.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гаврилечко заявив, що чиновники не можуть публічно висловлювати особисту думку.

Також Знай.ua писав про те, що Гаврилечко оцінив ймовірність підвищення комунальних тарифів восени.