На які результати Кримської платформи розраховувати у тому форматі, у якому вона зараз є? На це питання відповів кандидат політичних наук Олексій Якубін у новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA».

За словами експерта, очікувалось, що світові лідери виступатимуть за підняття теми введення санкцій проти РФ на Кримській платформі і взагалі за її регулярну та активну роботу як дратівливого чинника для агресора. Якубін пояснює, що, на думку Росії, створення Кримської платформи не легітимне, а відтак вона стежитиме за її учасниками та роботою.

Тим не менш, розповідає він, очікувалась присутність більшої кількості держав, але підтвердили свою участь лише 30, до того ж, із представництвом далеко не перших осіб. «Очікування влади з самого початку від Кримської платформи були зовсім інші», - констатує Якубін.

Він пояснює, що змінилися обставини, а відтак можна спостерігати певний відхід. «Ми бачимо, як світові лідери намагаються домовлятися з РФ і виходить, що участь в Кримській платформі світових лідерів ставить на рожен відносини з РФ», - зазначає кандидат.

Як розповідає Якубін, Кримська платформа працюватиме за кількома рівнями: це буде не лише міжнародний рівень, але й парламентський, муніципальний та в контексті Кабміну. «Буде прийнята Кримська хартія або декларація на Кримській платформі, яка зараз розробляється. Але, по суті, це буде якийсь форум обговорення, а далі є бажання у влади зробити його постійним», - повідомляє гість програми.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Якубін розповів, чого очікувати Україні від Кримської платформи, яка скоро відбудеться.

Також Знай.ua писав про те, що Атаманюк назвав участь міністра транспорту як представника США на Кримській платформі дипломатичним ляпасом.