Участь міністра транспорту як представника США на Кримській платформі - це дипломатичний ляпас Україні. Так у своєму блозі заявив економіст Юрій Атаманюк, а також назвав головну мету Кримської платформи.

За його словами, Кримська платформа як дипломатична дія позиціонується дуже важливою для України, нею займається безпосередньо президент країни, а керівником платформи призначили одного з кращих українських дипломатів Миколу Точицького.

«І те, що Америка, яка позиціонує себе як наш сьогоднішній партнер, підтримка, соратник посилає міністра транспорту. Дипломатичною мовою це просто плювок і ляпас, це ніщо», - заявив Атаманюк.

Він зазначив, що серед представників США можна було вибрати більш відповідного події чиновника: президент, віце-президент, держсекретар, спікер Сенату, спікер Конгресу. За словами Атаманюка, було б навіть більш зрозуміло, якби приїхав міністр оборони, адже питання пов'язане з анексією і військовим конфліктом – це було б знаково і солідно. Також, на думку економіста, була б логічною участь міністра фінансів через економічну ситуацію в Україні, адже МВФ і Всесвітній банк знаходяться у Вашингтоні.

«Міністр транспорту – це взагалі ні про що, це знаєте можна просто взяти літак Київ-Нью-Йорк і будь-кого, хто з американським паспортом, попросити посидіти на Кримській платформі. На жаль, Кримська платформа має одну мету - щоб питання українського Криму не забувалось, піднімати це на світовому порядку денному. Вони навіть не ставлять питання, щоб за результатами цієї платформи виробити план деокупації або повернення Криму», - говорить Атаманюк.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Економіст вважає, що максимум, що будуть намагатися зробити – підписати документ про те, що вважають Крим українським, як недавно зробили країни Балтії, підписавши декларацію про те, що вони не проти вступу України в ЄС. При цьому Атаманюк зазначив, що від того, що ми десятки разів задекларуємо, що Крим український, від цього він не повернеться, тому потрібно робити інші дії.

Як повідомляв Знай.uа, Атаманюк заявив, що влада шукає винних в проблемах, але нічого не робить.

Також Знай.uа писав, що Друзенко розкритикував сучасну модель українізації.