Піар і боротьба за рейтинги призводить до розділення суспільства, а популісти цим вдало користаються. Так сказав економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі.

Принагідно Атаманюк посилається на принцип Макіавеллі, який також використовував і Гітлер. Як він пояснює, нація буде щаслива, якщо після поганих новин отримає трішки кращі.

Саме так, вважає експерт, і діє українська влада. Аби не бути голослівним, він нагадує про події січня-лютого, коли безпідставно попередили про ріст газових тарифів, хоча нічого не ще відбулося. «Оголосили, а потім знову втрутилися перші особи країни і трохи відрегулювали», - коментує Атаманюк.

У такі моменти, розповідає економіст, відразу з’являються популісти, кожен політик клянеться припинити ріст тарифів, повернути нормальні ціни, тобто перевершити обіцянки інших. Щодо цього Атаманюк навіть іронізує: скоро хтось пообіцяє доплачувати українцям за кожен кубометр газу.

Далі економіст пояснює, що відбувається із суспільством у такому разі. «Все що розділяє суспільство, все що сьогодні для суспільства проблема – Донбас, мова, релігійні конфесії, тарифи, кадрові призначення, зовнішній вплив – це все стало інструментом політичної боротьби за рейтинги і піар», - стверджує експерт.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк заявив, що влада шукає винних в проблемах, але нічого не робить.

Також Знай.ua писав про те, що Атаманюк розкритикував рішення США щодо свого представника на Кримській платформі.