У новій програмі «Суб'єктивно з Андрієм Пелюховським» громадський діяч Андрій Пелюховський розповів про законопроєкт про збільшення чисельності збройних сил.

«Зеленський вніс законопроєкт про збільшення збройних сил України на 10-11 тисяч військовослужбовців. За цим стоїть величезна витратна частина в бюджеті, тому що таку кількість людей потрібно одягнути, взути, нагодувати і найголовніше видати заробітну плату. Де брати гроші на сьогоднішній день? Тим більше в бюджеті цього не було заплановано і за офіційними даними НБУ в Україні близько 300 мільярдів гривень діра в бюджеті», - підкреслив він.

Пелюховський вважає, що швидше за все діра в бюджеті набагато більша. Керівництво країни пояснило, акцентував він, що прийняття такого законопроєкту робилося для посилення національного спротиву. При національному спротиві, підтвердив він, передбачається боротьба з зовнішнім ворогом і боротьба з внутрішніми заворушеннями.

«Але найголовніше при посиленні національного спротиву передбачається тотальна мобілізація від зовнішнього ворога. До чого це все робиться і навіщо на сьогоднішній день посилювати збройні сили України, коли ми близько семи років чекаємо, коли настане мир. Це крок до миру або крок до війни? І що нам приготував уряд і що буде далі? Я багато спілкуюся з простими українцями і їх цікавить буквально все, але найголовніше питання для них – це питання миру», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Литвиненко, що ми вступимо в НАТО, тільки коли ми будемо здатні захистити себе самі.

Також раніше для Знай.ua Кривонос заявляв, що закон про територіальну оборону намагаються саботувати.