Кандидат політичних наук Ігор Петренко в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською розповів, як себе повинна позиціонувати Україна у відносинах із Заходом.

"Зараз нестандартний підхід Зеленського — він працює. Тому що вони не готові до цього. Вони не готові, що ми будемо щось вимагати, що ми будемо займати жорстку позицію, і так далі. Але потрібно завжди пам'ятати, що ми зараз показали-заявили, трошки порушили рівновагу, яка була, але ми повинні запропонувати щось конкретне в інтересі. Ось, їх інтерес, наш інтерес. Показувати чітко: ось, тут сходиться, ви повинні зробити так, ми в свою чергу робимо так. І тоді ми якось рухаємося", - сказав Ігор Петренко.

Він зазначив, що завдання України — інтегруватися в усі світові процеси, які стосуються економіки, логістики та фінансів.

"Якщо ми будемо частиною важливою, коли без нас буде щось погано працювати, і йтимуть збитки всім іншим — тоді нас будуть захищати, нам будуть допомагати, і тоді Володимир Володимирович двічі подумає: потрібно сунутися, чи ні. Оскільки реакція може бути жорсткою. Чим більше Захід буде втрачати від того, що буде відбуватися з Україною, тим більше ми будемо отримувати якихось гарантій і захисту", - додав Петренко.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кущ заявив, що план Маршалла був розрахований практично на всі європейські країни.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Кочевенко зазначив, що Росія завжди готується до якоїсь капості.