Кандидат політичних наук Ігор Петренко у програмі Мирослави Бобровської «А как на самом деле?» розповів, чи потрібне президенту Білорусі Олександру Лукашенку вбивство голови громадської організації «Білоруський дім в Україні» Віталія Шишова.

«Насправді не дуже потрібне. Але, безумовно, скажімо так, найзручніша версія. Найзручніша версія, оскільки вона відповідає очікуванням суспільства різним», - каже експерт.

За його словами, в українському сегменті соцмереж користувачі бачать у вбивстві Шишова «руку Лукашенка». Петренко нагадує, що ЄС і США теж виступили з відповідними політичними заявами.

«Самому Лукашенку не дуже вигідно. Тому що Лукашенко хоче продовжувати і далі ходити між крапельок у відносинах з Росією, яка хоче поглинути Білорусь – або у формі союзних держав, або просто відрізати Білорусь від будь-яких контактів із Заходом – для того, щоб жодних варіантів не було», - сказав кандидат політичних наук.

Він підкреслив, що Росія хоче, щоб Лукашенко без сперечань робив все, що говорить президент РФ Володимир Путін і його оточення.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«Згадайте, до ситуації з протестами в Білорусі Лукашенко налагоджував відносини з Заходом, у нього була хороша комунікація з європейцями, вони були готові інвестувати, кредити давати, допомагати, підтримувати... Згадайте держсекретаря США, який теж спілкувався з Лукашенком, теж якось намагався його зацікавити... Це хороша була карта. А зараз в цій ситуації – після літака, після всіх отих речей – це дійсно йому не дуже вигідно, тому що він і так не рукопожатний», - резюмував Петренко.

Як повідомляв Знай.uа, Лісний порівняв Лукашенка зі Сталіним: «Репресії не закінчуються».

Також Знай.uа писав, що політолог розповів, чому Байден зустрічався зі Світланою Тихановською.