Український політичний оглядач, блогер Руслан Бізяєв у програмі «Прогноз» на каналі «Знай24» розповів, коли шляхи України і Росії розійшлися. Також він відповів на питання глядача, чи можливо відновити відносини з РФ при Путіні.

«Я думаю, це почалося ще з другого терміну Кучми. Тоді, коли Леонід Данилович написав свою знамениту книгу «Україна – не Росія»... Правда, він вкладав у неї трошки інший сенс, напевно. Тому що на відносинах з Росією Леонід Данилович заробляв добре, наприклад, в космосі. Але саме з цього моменту пішли тріщини», - каже експерт.

Наступною «точкою» погіршень відносин з РФ Бізяєв називає 2010 рік – газовий консорціум.

«Потім вже Майдан. Це окрема історія. За випадковим збігом обставин ті люди, які користувалися в Росії певною прихильністю і бізнесом, стали конструкцією наступної влади в Україні – конструкцією Порошенка. Зараз ми маємо те, що ми маємо, як казав Леонід Макарович», - сказав оглядач.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

На його думку, перезавантаження відносин між Україною і Росією при Путіні можливе.

«Але для цього російським елітам необхідно прийняти для себе рішення – як ми бачимо Україну. Тобто ми її бачимо в складі Російської імперії – значить, це конфлікт. Або ми її бачимо рівноправним партнером – а тут теж повинні вийти нові еліти. Тому що ось ці поточні еліти відносини з Росією не перезавантажать... Давайте для себе розуміти, що Путін в Росії не цар і не генсек а-ля Сталін. Це глава політбюро», - заявив Бізяєв.

Як повідомляв Знай.uа, Бізяєв розповів, чи посипалася президентська вертикаль влади.

Також Знай.uа писав, що Бізяєв розповів, що з себе представляє Тимошенко в українському політикумі.