Політичний аналітик Юрій Подоляко у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» розповів про основних геополітичних гравців на світовій арені.

«Власне кажучи, основне протистояння – це США – Китай. Другі ролі, безумовно, це Росія і Європейський союз. Хоча у Європейського союзу через те, що всередині цього самого союзу єдності немає... Виразної політики він єдиної не веде», - каже експерт.

За його словами, Великобританія розірвала Європейський союз на дві частини і навіть витягує з ЄС багатьох його членів.

Також Подоляко нагадує, що незабаром в Німеччині і Франції відбудуться вибори.

«Виразної єдиної політики франко-німецької поки не видно, хоча вона в цілому більш-менш виглядає єдиною», - сказав аналітик.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Він зазначає, що через це роз'єднання ЄС не може бути на других ролях – швидше за все, він знаходиться вже на третіх.

«Але на третіх ролях досить багато гравців. Вони, швидше за все, навіть не глобальні, а регіональні. У тому числі стає таким регіональним гравцем Індія, вже Туреччина перетворюється на регіонального гравця, намагається ним бути Іран... Буквально останнім часом, я бачу, як намагається перетворитися на потужного гравця – причому це небезпечно в першу чергу для США – Мексика. Тому що у Мексики сьогодні, на відміну від американців, в принципі, непогані шанси збільшити свою частку в політиці світу, і в першу чергу в західній півкулі. Остання ініціатива президента Мексики про те, що давайте спробуємо створити щось подібне ЄС, тільки серед латиноамериканських країн – це вже заявка на те, що Мексика переходить до наступної ліги», - резюмував Подоляко.

Як повідомляв Знай.uа, Чалий заявив, що США примусили Україну відмовитися від ядерної зброї.

Також Знай.uа писав, що Росс пояснив причини різкої зміни поведінки президента США: «Байден став шовковим».