Краще бути першим хлопцем на селі, ніж пристати на пропозицію зовнішньої допомоги. Тоді команда не зможе запакуватися. Так український бізнесмен, видавець, письменник, засновник Інституту дослідження щастя Володимир Чеповий охарактеризував відмову українських президентів від міжнародної допомоги з трансформації держави.

У програмі «БДСМ» з Олексієм Толкачовим він сказав: «Найближчий приклад – Польща. Там ти не задекларував годинник – і ти вже не на посаді. Це залежить не від поляків, а від методики. Будь-де є методика, там є міжнародна методика реанімації країн, і Польща пройшла цю методику. І там не можна вкрасти. Кажуть: «Та наші розкрадуть», ще щось. Там все дуже технологічно. Просто аби перша людина країни сказала: «Так, ми йдемо за цим сценарієм».

Напевно, так само вчинили з Грузією свого часу. Теж вітринний проєкт швидкої модернізації країни, хоча вона значно менша за Україну.

Чи готові українці до щастя? – запитує ведучий.

«Я думаю, що готові, вони готові прийняти нові правила гри. Тому що десяток мільйонів українців зараз шукають щастя по світу. А найголовніше, і це ще Сковорода сказав, і я дуже хочу, щоб перша стаття нашої Конституції з цього починалася. Щоб у першій статті був сенс існування держави. Коли ми незалежні – це не є сенс. Незалежність – це шпагат. Ну, кльова розтяжка в тебе, ну і що? А що далі, що ти з нею зробиш, з цією розтяжкою? Сенсом держави є щастя громадян, які можуть, не виїжджаючи з країни, самореалізуватися», - робить висновок Чеповий.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Україні найбільше не вистачає любові, а не якихось реформ і законів, - Толкачов.

Також Знай.ua повідомляв, що Толкачов назвав переваги проєкту Конституції 1993 року.