У своєму блозі економіст Юрій Атаманюк назвав проблеми державної системи України, зокрема йдеться про організацію влади і розподіл функцій між органами.

За словами експерта, в Україні відповідальність ніяк не персоніфікована. «У нас люди влазять не у свої функції, у нас всі займаються дипломатією, у нас будь-який депутат, будь-який міністр не за профілем, але він дає офіційні заяви з питань коронавірусу, взаємин з США, Китаєм або РФ, з тарифної політики», - коментує він ситуацію.

Окрім цього, каже Атаманюк, державі варто нормально розподілити функції між органами та гілками влади, інакше виходить безлад. У приклад він наводить РНБО, яке своїми діями забирає повноваження Кабінету міністрів. «Коли РНБО наводить порядок в контрабанді через санкції проти контрабандистів, то вони підміняють собою діяльність Митної служби», - пояснює економіст. Він робить висновок, що в такому разі Митна служба не може виконувати свої обов’язки: контрабанда все ще є, а доходів у бюджет – немає.

Водночас суспільство, зауважує експерт, вимагає справедливості і усвідомлює всі ці похибки у державній системі. «Псевдопорадники, популісти, безграмотні люди сьогодні на перегонки намагаються потрапити в перший кабінет і донести якусь інформацію», - розповідає Атаманюк.

Принагідно він коментує й нещодавні кадрові перестановки у силовому блоці. На думку експерта, ці події свідчать лише про одне: люди займаються популізмом, будучи не в змозі показати реальні результати. Атаманюк підсумовує, що все це руйнує державність.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк заявив, що влада шукає винних в проблемах, але нічого не робить.

Також Знай.ua писав про те, що Атаманюк пояснив, як популісти розділяють українське суспільство.