Політолог та експерт Українського інституту аналізу та менеджменту політики Володимир Воля в ефірі програми "Що далі" з Любов’ю Завальнюк на каналі "Знай24" розповів, чому Сполучені Штати Америки поставили зустріч президента Джо Байдена з президентом України Володимиром Зеленським на 30 серпня.

"З української сторони намагалися нав'язати дату візиту. Принаймні, зовні це виглядало так. Згадайте, після того, як атакували постійно цим питанням, коли буде ПДЧ, вже навіть Байден досить емоційно відповів: "Коли корупцію поборете", - сказав Володимир Воля.

Він зазначив, що українська сторона називала дату візиту до кінця липня, тоді як в США уточнили, що до кінця літа.

"Проходить деякий час, 20 числа липня, візиту на горизонті не видно. Коли ж візит, з української сторони. Так ось, кінець липня, початок серпня. З американської сторони — до кінця літа. І я так розумію, що дата 30 серпня — це досить символічно. Це передостанній день літа", - додав Воля.

За його словами, для української влади було б ідеально, якби зустріч відбулася в кінці липня, оскільки потім в США починається сезон відпусток.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Не варто очікувати охолодження в міждержавних відносинах. Йдеться про ось цей осад. Тому поставили на передостанній день", - підкреслив експерт.

Як повідомляв Знай.ua, Якубін заявив, що очікування від Кримської платформи не співпали з реальністю.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Загородній розповів про роль США в ядерному роззброєнні України.