Хто не отримає субсидій на комуналку? На це питання відповів економіст Олег Пендзин у програмі «Суть подій» на каналі «Знай.ua» з Любов’ю Завальнюк.

Пендзин розповідає, як змінилася ситуація із субсидіями з 2018 року: тоді куб газу коштував 8,5 гривень, а на субсидії виділяли 72 мільярди гривень, зараз же за куб газу доведеться платити 10 гривень, а в бюджеті – 37 мільярдів. «Як державі виплутатися з тих 37 мільярдів гривень субсидії, яких буде катастрофічно не вистачати», - запитує він.

З іншого боку, каже експерт, і люди повинні якось виживати в цій ситуації. Він підкреслює, що енергоносії не стали надто дешевшими, а люди – не розбагатіли, кількість тих, кому потрібні субсидії, не зменшилась. «Влада іде шляхом ускладнення. Введення додаткових вимог для людей, що отримують субсидії. Вони це називають красивим іноземним словом «верифікація», - повідомляє Пендзин.

Далі він розповідає про майновий ценз, який ввели на можливість отримувати субсидію. За його словами, йдеться про володіння автомобілем, поїздки за кордон, депозит на 100 тисяч гривень, заборгованості по комуналці, тощо. «Там є багато вимог, які не дадуть вам права претендувати на субсидії», - каже економіст. Він підсумовує, що так влада намагається скоротити кількість субсидій для тих, хто в теорії хоч якось може сам оплачувати енергоносії.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Пендзин розповів, чому великій кількості українців не дадуть субсидію за новими правилами.

Також Знай.ua писав про те, що Пендзин розповів про необхідність сплачувати податки та виведення української економіки з тіні.