У новій програмі «Знай наших» з політологом Тарасом Загороднім керівник IT-компанії Едуард Рубін розповів, наскільки оцінюється внутрішній ринок IT-індустрії в Україні.

«Дохід від IT-технологій займає в Україні третє місце після металургії та сільського господарства і цього ми досягли буквально за 20-22 роки. Якщо говорити про те, який рівень займає Україна в загальному світовому обсязі, то 60% загального світового ринку по IT-індустрії займає Америка, 20% займає Європа, а Україна займає десь 0,3-0,4% всього світового ринку і це наше внутрішнє споживання», - розповів він.

Рубін сказав, що з аутсорсингу Україна знаходиться десь на 4-5 місці у світі після Індії, Китаю, Росії, Польщі та Білорусі. Це залежить від розміру країни і кількості в ній людей, вважає він, тому зрозуміло, що з Китаєм і Індією в цьому плані змагатися дуже важко.

«На сьогоднішній день аутсорсинг в Україні займає близько 70%-80% від усього виробництва. Тобто це те, що ми працюємо на закордон. По внутрішньому споживанню ми розвивалися добре десь до 2008 року, потім це зменшилось після кризи, а після 2014 ще більше зменшилось. Але останній рік пандемії дав різкий поштовх вгору як на внутрішньому ринку, так і на зовнішньому», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Абдрахманова, що основним орієнтиром корейських автомобільних компаній були зовнішні ринки.

Також раніше для Знай.ua Загородній розповідав про роль США в ядерному роззброєнні України.