У якому напрямку розвиватися Україні у разі реформування IT-освіти? На цю тему міркує керівник IT-компанії Едуард Рубін у програмі «Знай наших» з політологом Тарасом Загороднім.

Гість програми пояснює, що завдяки аутсорсингу люди змогли навчитися працювати за високими західними технологіями, хоч Україна не має як такої IT-освіти. «І поступово українська IT-індустрія почала залучати професорів і викладачів, які навчили їх працювати, а вони в свою чергу далі почали вже вчити студентів», - розповідає Рубін.

А далі, каже він, Україна дочекалася появи і своїх студентів та аспірантів, задіяних у цій сфері. За словами керівника IT-компанії, завдяки цьому розвитку в Україні з’явилося багато компаній, але вже сьогодні вони переживають кадрову кризу.

Отже, Рубін робить висновок, що це насправді проблеми освітньої системи України, її потрібно реформувати. «Якщо сьогодні, що намірилася зробити Мінцифра з точки зору IT-освіти, вони дійсно впровадять, то ми зробимо дуже хороший ривок», - міркує він.

Водночас гість програми торкається питання оподаткування. У разі реформування, каже він, вдасться сіру роботу зробити білою, тобто офіційною. «Всі не проти платити податки, але треба розуміти, що експортно-імпортний баланс він не менш важливий», - підкреслює Рубін і додає, що держбюджет отримує 4 млрд доларів завдяки IT-індустрії.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Рубін заявив, що дохід від IT-технологій займає в Україні третє місце.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов розповів про розвиток штучного інтелекту.