Чи відродиться в Україні високотехнологічна галузь? Чи може з'явитися в нашій країні своя Кремнієва долина? Ситуацію у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає футуролог Олексій Толкачов.

«Можливість відродження українських високотехнологічних компаній не тільки існує – вона вже реалізується. В Україні багато таких компаній, які виробляють фантастично круті продукти, в тому числі такі, які йдуть на експорт. Проблема в тому, що всі наші високотехнологічні компанії зареєстровані за кордоном, хоча і працюють в Україні. Вони можуть бути зареєстровані в США, в офшорах, де завгодно», - каже футуролог.

Він додав, що така галузь не завжди буває у полі зору. Наприклад, зараз в нашій країні це не так.

«У них мало піару. Ми ще з радянських часів звикли, що є, наприклад, в Харкові величезний «Турбоатом», який займає цілий квартал. А зараз для таких справ не потрібен величезний завод, вистачає декількох приміщень. Але у нас відбувається відродження високих технологій, я його бачу. Є підприємства, які стануть інноваційними та поведуть за собою інші», - вважає Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей експерт пояснив, чому погані новини поширюються швидше, ніж хороші.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Толкачова, Україні потрібне загальнонаціональне потрясіння, яке призведе до зміни суспільства.