Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про розмір виплат українським пенсіонерам в залежності від стажу.

«У 2021 році під різні програми підвищення пенсійних виплат підпадає 10,5 млн українських пенсіонерів. Наступні етапи перегляду пенсій заплановані на липень, вересень, жовтень і грудень», - розповіла Завальнюк.

Вона також зазначила, що в Мінсоцполітики розповіли про розмір пенсій в залежності від стажу. Базова пенсія і 40% від зарплати - такі зміни, за словами журналістки, стосуються майбутніх пенсіонерів, які в найближчі 5 років планують вийти на пенсію.

«Якщо бути більш точним, Мінсоцполітики показало залежність пенсій майбутніх пенсіонерів від кількості років страхового стажу. Максимально можливі виплати повинні отримувати громадяни з повним стажем, пенсію на рівні прожиткового мінімуму - пенсіонери зі стажем від 5 років», - каже Завальнюк.

Вона розповіла, що в планах на найближчі роки - введення в Україні соціальних пакетів з накопичувальними пенсіями, і, за словами прем'єр-міністра України, це станеться в 2023 році. Досвід запровадження соціальних пакетів накопичувальної пенсії, зазначила журналістка, буде поширений на соціальних працівників, вчителів та військових як елемент переходу до повноцінної накопичувальної системи.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«Але знаючи, як швидко змінюється настрій в Кабміні і яка там текучка кадрів, складно всерйоз сприймати сьогодні такі заяви. Адже до 2023 ще треба дожити. А з нинішніми пенсіями і субсидіями це буде зробити складно», - заявила Завальнюк.

Як повідомляв Знай.ua, Пендзин розповів, чому великій кількості українців не дадуть субсидію за новими правилами.

Також Знай.ua писав про те, що Пендзин розповів про необхідність сплачувати податки та виведення української економіки з тіні.