Політик, медіа-менеджер і журналіст Євген Рибчинський у новому випуску програми «Монолог. Ще не вмерла» розповів, як Московія вкрала в України правонаступництво на Київську Русь.

«Хрещення Русі сталося за кілька століть до виникнення ординської фортеці на заболоченій річці, де зараз стоїть сталінсько-ленінсько-путінська столиця Москва. Справжня, або Київська Русь, була офіційно хрещена у 988 році, тобто до поділу християнської церкви на православну і католицьку. Це означає, що Русь наприкінці Х століття хрестив патріарх, підлеглий саме Риму», - каже він.

Іншої церкви до 1054 року просто не існувало, пояснює Рибчинський.

«Але Московію, як бачимо, це не хвилює. Вона століттями цілеспрямовано знищувала всі історичні свідчення на цю тему і покривала фальсифікації різних там іванів калити, борисів годунових, петрів перших, катерин та інших німців з татарами, які не мали жодного відношення ані до Київської Русі, ані до великого роду Рюриковичів, єдино руського і легітимного», - зазначає він.

Проте День Хрещення Русі – це державне свято саме Росії, підкреслює автор блогу.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Уявляєте, свято країни, якої на момент хрещення не те що не існувало, а й в проєкті не було! Єдиною країною в цілому світі з правом, невідомо ким даним, монополії на успадкування традицій Київської Русі. Росія, яка робила все і робить для того, аби стерти будь-яку згадку про Київську Русь, до якої не має жодного стосунку. Більше того, Київська метрополія мала дуже і дуже міцні стосунки з Римом, центром західного світу», - каже політик.

Флорентійська унія 1439 року, за якою католицька і православна церкви визнали себе рівними, була підписана, зокрема, митрополитом Київським і Всія русі Ісидором.

«Але московський князь Василій Темний визнавати її відмовився. Московит вигнав київського патріарха Ісидора і наклав анафему на київську метрополію, висвітивши нового патріарха від Москви», - повідомляє Рибчинський.

Знай.ua повідомляв твердження Кошулинського, що Україна є правонаступником УНР, офіційно, законним правонаступником, а не СРСР.

Також Знай.ua повідомляв, що Кочетков пояснив, чому Україні потрібна цивілізована диктатура.