«З проєктами у нас «ніфіга» не вийшло. Це, вибачте, вже не так питання прізвища чергового президента чи прем'єр-міністра. Це вже якийсь культурний код». Так керівник Strategic Group: Sofia, ексдиректор Інституту стратегічних досліджень «Нова Україна» Андрій Єрмолаєв охарактеризував спроби послідовно розвивати вітчизняну економіку.

У новому випуску програми Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» він, зокрема, сказав: «Ми постійно не доводимо до розуму, не завершуємо, зупиняємося на півдорозі. І якщо ви думаєте, що це непомітно - це дуже помітно. Цим навіть можна користуватися. Якщо українці і справді так влаштовані, що вони готові визнати чужу силу авторитету, готові визнати чуже і привласнити його швидше, ніж взяти і зробити своє, якщо їх потрібно вчити уму-розуму, щоб вони щось довели до розуму, і для цього нам потрібні наглядові ради з іноземцями, якісь консультанти, якісь розумники, яких привести, і вони розкажуть – так цим можна користуватися!», - зазначає Єрмолаєв.

Це тонше відчувають на собі лірики, поети, художники і філософічна публіка, тому що вони більше думають про це, вони переживають це на рівні думки і шкіри, вказує він.

«Ми повертаємося до питання про новий глобалізм, ту нову глобальну епоху, яку ми виявили. За ці місяці минуло багато подій і створено багато приводів подумати, куди повертати самим. А світ якраз і буде ієрархіюватися на самостійних і на тих, хто буде вже вічно веденим і тієї самою глиною, гумусом для інших», - робить висновок філософ.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Єрмолаєв вважає, що Зараз ситуація підводить Європу до того, що потрібно визначатися з перспективами своїх економік.

Також Знай.ua повідомляв, що Єрмолаєв заявив про колективний Захід, який залишився у минулому.