Політолог Руслан Бізяєв у своєму блозі «Історичні хроніки» розповів, навіщо Польща уклала пакт з Гітлером, а також розповів про події після смерті Юзефа Пілсудського, тодішнього міністра оборони Польщі.

За словами Бізяєва, після укладення пакту Пілсудського один з його «батьків», граф Ліпскі, дав відповідь на питання, навіщо Польщі ця угода з Гітлером. Так, каже політолог, граф заявив, що з того моменту Польща не потребує Франції, а також шкодує про те, що свого часу змушена була її прийняти з огляду на те, яку ціну довелося за це заплатити.

«Гітлер так і не зрозумів, в який капкан його почали заганяти. Він чув тільки смачний запах сиру... А ось Франція і США все зрозуміли правильно і почали діяти», - каже Бізяєв.

Він зазначив, що 12 травня 1935 року Йозеф Пілсудський помер, і в визнання видатних здібностей маршала офіційний траур був оголошений в столиці «найлютішого» історичного друга Польщі - Берліні. Причому в Берліні, додав Бізяєв, траур носив особливо пишний характер - на поминальній службі перед порожнім гробом, що символізує скорботу Німеччини, сидів особисто фюрер.

При цьому СРСР, за словами політолога, був більш стриманий, але теж приділив цій події досить велику увагу, як для «буржуазного державного діяча», а співчуття висловив НКЗС.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Віддаючи данину таланту цього політика, який неухильно, розумно і обережно вів свою лінію, намагаючись балансувати між Лондоном, Парижем, Берліном і Москвою, слід визнати - його наступники, незважаючи на формальне звання «пілсудчики», були людьми недалекими», - заявив Бізяєв.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що дефолт може підвищити вартість обслуговування державного боргу США.

Також раніше для Знай.ua Абдрахманов пояснив, які можливості відкриваються перед Україною в новому суперциклі.