У новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» кандидат політичних наук Олексій Якубін розповів, чи варто очікувати ескалації конфлікту з боку Росії в серпні.

«Мені здається, що це малоймовірно, тому що не зрозуміло, що Росія виграє від цього. Тим більше, що у Росії зараз є спроба вийти на контакт з США і цілком очевидно, що Росії не вигідно зараз провокувати моменти по ескалації конфлікту, які б це зірвали. Тому що однозначно, що адміністрації Байдена доведеться на це реагувати і просто заяв буде недостатньо», - підкреслив він.

Якубін сказав, що у Росії об'єктивно зараз немає інтересу в ескалації конфлікту з Україною. Існує такий стереотип, повідомив він, що для Росії серпень місяць завжди є досить складним, але на даний момент в Москві не готуються до відкритої ескалації. Навіть навчання Сі Бриз-2021 особливо не викликали активності у Росії, вважає він, крім інциденту з міноносцем «Дефендер».

«Росія зараз зайнята виборами в Держдуму, які, судячи з усього, легкими не будуть. У зовнішній політиці у Росії спостерігається ситуація розрядки, більш того вона хоче закінчити в серпні «Північний потік-2». Тому в такій ситуації Росії вигідно сидіти тихо», - резюмував він.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Кочевенко, що Росія завжди готується до якоїсь капості.

Також раніше для Знай.ua Чаплига заявляв, що в Україні відбувся розкол ідеологій.