У своєму блозі «Толчок» футуролог Олексій Толкачов нагадав про тисячолітню історію української держави, яку Росія експропріювала і впровадила нам ідентифікацію «малоросів».

«Нам 1000 років. Як в Київській Русі, так і в УНР, так і в незалежній Україні – один герб, один символ, як 1000 років тому, так і зараз наша валюта називається гривня. І якщо хтось має право претендувати на спадщину Київської Русі, так це Україна», - каже Толкачов.

Він акцентував, що ще 200 років тому, в 18 столітті українці називали себе русинами, були «руськими». Футуролог зазначив, що гетьман Виговський, коли підписував Гадяцькі угоди про возз'єднання з Річчю Посполитою і з Великим Князівством Литовським підписував себе не як гетьман Війська Запорозького, а як «гетьман руський», а Богдан Хмельницький навіть намагався впровадити власну назву як «самодержець руський».

«Таким чином, майже до початку 19 століття жителі сучасної України самі себе називали руськими. Русь - це тут, ми були спадкоємцями Русі. Але потім у міру експропріації цієї історичної спадщини Москвою нам впровадили ідентифікацію малоросів. Насправді це дуже парадоксально і є наслідком прямого умислу – нас намагаються позбавити нашої історії», - заявив Толкачов.

Так, за його словами, за 1000 років у нас відібрали і ідентичність, і спадщину, а ми перестали ідентифікувати себе руськими, нам нав'язали «малороство». А надалі, зазначає Толкачов, у нас розвинувся комплекс неповноцінності, і ми почали називати себе дуже «молодою» і «недосвідченою» країною, яка з'явилася лише в 1991 році.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Зісельс заявив, що держава стабільна, коли в ній збудовані державні інститути.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Атаманюк назвав головні проблеми державної системи України.