Чи буде Національна гвардія підпорядкована президенту? Свою думку з цього приводу у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» висловлює глава Київського відділення Нацкорпусу Сергій Тамарін.

«Національна гвардія – це люди майже військові, і я думаю, що, якщо в ОП ухвалять відповідне рішення, вони підкоряться. Головне, щоб це рішення було реалізовано коректно. В цьому випадку президент підпорядкує собі Національну гвардію. Призначення нового міністра внутрішніх справ вже підпорядкувало президенту поліцію. Я думаю, що він зможе так зробити й з Нацгвардією. Чи вплине це на її функціонал? На мою думку, так. Створення умов для професійної та якісної служби буде йти всупереч з інтересами бійців і командирів», - вважає гість програми.

Він також особливо підкреслив, що Національний корпус є чисто політичною партією, і жодним чином не пов'язаний ні з Нацгвардією, ні з будь-яким іншим підрозділом МВС.

«А ось полк «Азов», з якого ми починали свій шлях, дійсно був зареєстрований як поліцейський підрозділ. Згодом він перейшов до складу Національної гвардії. Але до нашого політичного руху він не має ніякого відношення», - запевняє Сергій Тамарін.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Максим Ялі прокоментував кадрові перестановки в керівництві силового блоку.

Також Знай.ua повідомляв, що політолог Вадим Карасьов назвав можливі причини відставки Арсена Авакова з посади голови МВС.