Політичний експерт Віталій Романченко у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» пояснив, чому канцлер Німеччини Ангела Меркель вирішила приїхати в Україну на переговори з президентом Володимиром Зеленським.

«Вона просто їде його заспокоювати перед його можливим візитом до Байдена. Вона відчуває певний рівень відповідальності. Тому що, з одного боку, вона йде з політики. Для неї «Північний потік-2» – це як би її лебедина пісня. Вона хоче піти на піку популярності, тому що це дуже вигідний для Німеччини проєкт», - каже експерт.

Водночас він підкреслив, що Меркель відчуває певний рівень відповідальності і перед Україною.

«Тому що так чи інакше будівництво цього трубопроводу торкається національних інтересів України. Вона, з одного боку, не може розірватися на своїх виборців. З іншого боку, вона розуміє, що вона повинна щось сказати і тут, в Україні. Тому що все-таки були певні надії», - сказав Романченко.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Подоляко заявив, що всередині Європейського союзу немає єдності.

Також Знай.uа писав, що політолог розповів, чому Байден зустрічався зі Світланою Тихановською.