У своєму блозі «Толчок» футуролог Олексій Толкачов напередодні святкування 30-го Дня незалежності України пояснив, чому нам як незалежній державі вже як мінімум 31 рік.

«Не дивлячись на 1000-річну історію, ми чомусь говоримо, що ми дуже молоді, дуже недосвідчені і взагалі ми тільки починаємо жити. Здавалося б, в цьому році ми святкуємо 30-річчя незалежності, але що, якщо я скажу, що Україні не 30 років, а як мінімум 31 рік?», - каже Толкачов.

Він розповів, що коли парламентарі намагалися визначитися з датою святкування Дня незалежності, серед депутатів жартома ходили розмови, що треба прив'язуватися до часу, коли в Україні копають картоплю – вихідні в кінці серпня дуже навіть доречні.

«Насправді весь процес державного будівництва розпочався 16 липня 1990 року. Саме 16 липня Верховна Рада тоді ще УРСР проголосила Декларацію про державний суверенітет. Це був епохальний документ – величезний програмний стратегічний акт з 10 розділів і безлічі статей», - зазначив Толкачов.

За його словами, в Декларації було чітко прописано, якою Україна повинна бути і до чого повинна прагнути, в документі було все, що необхідно було нашій країні для подальшого будівництва ефективної держави. При цьому, додав футуролог, в той же день, 16 липня 1990 року, ВР УРСР прийняла ще одну постанову – про святкування Дня Незалежності України, який був визначений на 16 липня.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

«Вперше в 1991 році 16 липня Україна відсвяткувала День Незалежності. А потім трохи більше, ніж через місяць, 24 серпня Верховна Рада прийняла Акт про державну незалежність України», - розповів Толкачов.

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Юрій Романенко розповідав про те, якою несподіванкою стали для західних еліт розпад СРСР і створення СНД.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Толкачова, Україні потрібне загальнонаціональне потрясіння, яке призведе до зміни суспільства.