Політичний аналітик Віталій Романченко в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, чому Росія при наявності "Північного потоку-2" не зацікавлена в українській ГТС.

Віталій Романченко зазначив, що Німеччина може вкласти кошти в модернізацію української газотранспортної системи, але Росія не зацікавлена в цьому.

"Росія досить себе впевнено почуває з “Північним потоком-2”. Вона навіть більше зацікавлена, щоб ця угода була провалена. Я маю на увазі Німеччину. У Росії потужності транзитні по "Північному потоку і 1 і 2" досить великі. І тому, єдине, що їх може стримувати, це Італія, південь Європи. Тому що ця гілка, яка йде через Україну — вона закільцьована на ту територію", - сказав Романченко.

За його словами, з точки зору геополітичних інтересів Росії — в Україні має бути все погано.

"Чим гірше тут, тим краще для них. У будь-яких відносинах, і економіці, і політичному протистоянні. Ви ж не забувайте, що сама наша газотранспортна система побудована таким чином, що до неї підключено багато регіональних газотранспортних систем. І якщо сама труба, ось ця центральна жила, не буде заповнена газом — це означає, що окремі райони, і може навіть області, залишаться без газу", - додав Віталій Романченко.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Скаршевський заявив, що Україна вже почала втрачати дохід і не через "Північний потік-2", а ще й через "Турецький потік".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що експерт заявив, що запуск "Північного потоку-2" в наступному році різко не вплине ні на що.