Політичний експерт Сергій Биков у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чи буде Офіс президента реагувати на деякі скандальні заяви президента Білорусі Олександра Лукашенка, які прозвучали під час його пресконференції.

«А на що реагувати? З якого переляку реагувати? Максимум, що може бути – це виступить пан Арестович, як варіант, прокоментує цю історію. Але пан Арестович не є держслужбовцем, він радник керівника Офісу. Але це буде позиція пана Арестовича. Офіційної позиції Офісу і тим більше президента... Я дуже сумніваюся, що вони на це підуть», - каже експерт.

На його думку, Україні не варто втручатися у внутрішні справи Білорусі.

«Ми, звичайно ж, абсолютно синхронно з Європейським союзом, з нашими західними партнерами відреагували на ті безчинства, які відбуваються в Республіці Білорусь. Але ми ж не втручаємося у внутрішньополітичні процеси взагалі. Це їхня внутрішня проблема, і Лукашенко повинен знайти вихід з цієї внутрішньої проблеми, але це точно не проблема України», - сказав Биков.

Він зазначив, що в оборонному секторі України відбуваються деякі зміни. Однак гість програми стверджує, що це не пов'язано безпосередньо з загрозою з боку Білорусі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

«Українська влада збільшує обороноздатність, захист територіальної цілісності і захист українських кордонів. Саме з цим пов'язані останні перестановки в оборонному секторі. Президент Зеленський вибудовує нову архітектуру оборони, яка виходить з нових стратегічних і тактичних завдань України для того, щоб нам захиститися. У нас дещо змінилися цілі і завдання в нашій національній безпеці та обороні», - резюмував експерт.

Як повідомляв Знай.uа, Петренко пояснив, чому Лукашенку не вигідне вбивство Шишова.

Також Знай.uа писав, що Лісний порівняв Лукашенка зі Сталіним: «Репресії не закінчуються».