Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі розповів, що відбувається з українською економікою. За словами експерта, наша економіка знаходиться в стані стагфляції.

«Ми зайшли в такий етап економічного руху, який характеризується словом «стагфляція». Це коли на тлі падіння економіки і промисловості у нас ростуть ціни. Здавалося б, ціни повинні падати, а у нас споживчий попит падає, але люди більше витрачають», - зазначив Атаманюк.

Як зазначив експерт, така економічна тенденція призводить до кризи «неплатежів», тому що у людей стає менше грошей, щоб оплачувати кредити, аліменти та інше.

«У нас невиплата заробітних плат, борги по комунальних платежах, рішенням судів і аліментах. Безробіття зростає. Причина стагфляції є тільки одна – неправильна економічна політика уряду», - підкреслив Атаманюк.

За словами економіста, коли ми отримуємо кредит, влада не виконує умови міжнародних фінансових інстанцій, тому ці гроші не розвивають нашу країну. Як зазначив експерт, причина невдалої економічної політики – це некомпетентні люди у владі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк заявив, що Арахамія допускає багато помилок.

Також Знай.ua повідомляв, що юристка розповіла, як талановитим людям іммігрувати в США.