В ефірі програми «Юристи відповідають» на каналі «А як насправді?» імміграційна юристка компанії ReLocate Юлія Голіневич розповіла, як обдарованим і талановитим людям можна отримати імміграційні візи в США.

«Імміграція для обдарованих особистостей - це теж окрема гілка імміграції, вона класно працює», - заявила Голіневич.

Вона зазначила, що для такого варіанту імміграції існує два типи віз - О-1 і EB-1. Сенс цих віз, за словами юристки - дати можливість людям, які працюють в сфері спорту, мистецтва, науки, які розвиваються на території своєї країни, беруть участь в різних конференціях, змаганнях і так далі. Голіневич додала, що це стосується, наприклад, спортсменів, дизайнерів і навіть блогерів, а також керівників, які вважаються експертами у своїй сфері і отримують заробітну плату вище середнього.

«Але тут в кейсі потрібно довести, що ти цікавий, ти суперкваліфікований фахівець на території своєї країни, що ти будеш продовжувати займатися цим там і будеш приносити користь далі США», - говорить юристка.

Вона пояснила, як це працює, на прикладі спортсмена, який бере участь в змаганнях на території України, Європи, про нього друкують статті, він дає інтерв'ю і таким чином набирає своє досьє, показує, що він кращий, ніж спортсмени в його ж категорії. На цьому, за словами юристки, будується його кейс.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Потрібно відповідати певним критеріям, щоб показати, що ти кращий за всіх. Для візи О-1 вимоги трошки простіші, але там потрібен роботодавець. Вам потрібно спочатку знайти людину, яка візьме вас на роботу. У візі ЕВ-1 роботодавець не потрібен, і ця віза дає можливість відразу отримати посвідку на проживання, але критерії там набагато вищі. Якщо взяти основний критерій, який прописаний в імміграційній системі - це мати Нобелівську премію або золоту медаль олімпіади. Такі люди практично автоматично отримують можливість отримати грін-карту у цьому напрямку», - розповіла Голіневич.

Також Знай.ua писав про те, що Атаманюк назвав рішення відправити міністра транспорту США на Кримську платформу дипломатичним ляпасом.

Як повідомляв Знай.ua, юристка розповіла, як перевірити ризики інвестування в новобудову.