Свою думку щодо Кримської платформи висловив політичний експерт Віталій Романченко у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

Передусім експерт повідомляє інформацію, згідно з якою Кримська платформа обійдеться у 3 мільярди доларів. Тим не менш, зауважує він, частка державних коштів не переважає 10% від цієї суми. «Тобто це в основному дотується іноземними різними корпораціями. І дійсно вливається велика сума грошей», - підкреслює Романченко.

Також він зазначає, що, можливо, варто очікувати на приїзд Макрона, але цей варіант все ще опрацьовується.

Експерт розповідає, що на Кримській платформі планується підписати певний документ, але немає гарантії, що всі будуть дотримуватися його повністю. Принагідно він згадує Будапештський меморандум. Зокрема, Романченко радить уважніше прочитати його текст: прямих гарантій військової безпеки України та її цілісності ніхто не давав. «Але там було сказано в другому пункті, що країни утримуються від застосування військової сили проти України. Але знову ж таки... З хартією може бути теж такий «особливий випадок», - припускає гість програми.

На думку ж Романченка, Кримську платформу переоцінюють, зокрема ті результати, які вона дасть. На його думку, її результатом має бути реальний крок до повернення півострова, а не символічний документ. «Перемога – це не якийсь формально підписаний документ, це реальний результат», - констатує експерт.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Романченко заявив, що «Північний потік-2» – це лебедина пісня Меркель.

Також Знай.ua писав про те, що Воля назвав проблеми Кримської платформи.