Яку позицію займає РФ щодо Олександра Лукашенка як президента Білорусі? На це питання відповів політичний експерт Сергій Биков у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

Експерт посилається на деяких російських дослідників і зазначає, Білорусь взяла Росію в заручники. «В білорусько-російських відносинах першу скрипку насправді грає Білорусь, а не Російська Федерація», - спростовує він поширену думку.

Як пояснює Биков, Росія має, що втратити, а Білорусь – ні, до того ж, Росія вважає білорусів братнім народом, а відтак не може залишити їх без допомоги. Саме тому, констатує він, першу скрипку грає Білорусь, яка у своїх поглядах радше прокитайська, аніж проросійська. «Якщо ми вже говоримо про пана Лукашенка – він більш прокитайський і пробілоруський, ніж проросійський», - відзначає гість програми.

Щодо президента Білорусі експерт каже так: зараз можна спостерігати, як Лукашенко намагається утриматися на своїй посаді. Тим не менш, каже він, Росія би хотіла бачити на його місці когось більш лояльного.

Принагідно Биков коментує ситуацію всередині Білорусі і відзначає, що Україні краще залишитися осторонь. «Ми, звичайно ж, абсолютно синхронно з Європейським союзом, з нашими західними партнерами відреагували на ті безчинства, які відбуваються в Республіці Білорусь. Але ми ж не втручаємося у внутрішньополітичні процеси взагалі», - каже експерт. Він підсумовує, що зі своїми внутрішніми проблемами Білорусь впорається сама, це ніяк не стосується України.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Биков заявив, що Офіс президента не буде реагувати на пресконференцію Лукашенка.

Також Знай.ua писав про те, що Петренко пояснив, чому Лукашенку не вигідне вбивство Шишова.