У новій програмі «Головне» на каналі «My.ua» журналіст Максим Гадюкін розповів, про що будуть брехати в новому політичному сезоні.

«У нас в політиці є такі тенденції, про які брешуть регулярно. Просто деякі тенденції падають, а деякі наростають. І ось я дивлюся на ринок газу, який всюди дорожчає, зараз він дорожчає на європейських хабах і це все вже доходить потихеньку до нас. І якщо раніше про газ було модно брехати, що я зроблю його по три копійки і ще буду доплачувати яблуками за те, що ви його споживаєте, то зараз доведеться шукати інші відмазки», - розповів він.

Гадюкін сказав, що, хто б не прийшов до влади, фізично газ дешевше зробити не зможе, тому що ми не управляємо європейськими хабами. Але треба щось обіцяти і дуже добре обіцяти дешевий газ, вважає він, коли він по всьому світу дешевшає. Зараз «Газпром» дуже вдало грає з цінами на газ і відмовляється бронювати транзитні потужності, підтвердив він, набиваючи ціну на газ.

«І через те, що блакитне паливо не надходить, його зараз мало. І Європа не накопичила достатню кількість газу, щоб бити кулаком по столу. Виходить, що ціна зростає, ось тільки я не розумію, чому європейці не б'ють на сполох, бо монополіст трохи зарвався. Але от чомусь я цього не бачу, чомусь Європа така, що не реагує», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що ситуація на ринку газу дійсно патова.

Також раніше для Знай.ua Скаршевський розповідав, що Україна вже почала втрачати дохід і не через «Північній потік-2», а ще й через «Турецький потік».