Про це написав на своїй сторінці у Facebook депутат Київради VIII скликання, ініціатор створення Екологічної стратегії розвитку Києва Костянтин Яловий.

За словами Костянтина Ялового, подія має вирішальне значення для боротьби з кліматичними змінами. На думку багатьох людей в усьому світі, захід буде останнім кращим шансом людства стримати глобальне потепління на тій межі, за якою розвиток та навіть виживання людства стоїть під сумнівом.

Він додав, що перше за час існування ООН усі країни-учасники погодилися працювати разом, щоб приборкати кліматичні зміни. Мета конференції - досягти цілей Паризької угоди. Тобто зробити так, аби до 2100 року глобальна температура на планеті піднялася якомога нижче ніж 2 градуси та прагнути до показника 1,5 градуса.

"Більшість людей уявляють собі глобальне потепління, як занадто тепле некомфортне літо. Справді, різниця між потеплінням на 1,5, 2 або 3-4 градуси на перший погляд видається незначною. Але насправді вона означає зовсім різні сценарії нашого майбутнього. Щоб зрозуміти різницю, уявіть, найбільш спекотні дні цього року гарячішими на ще на кілька градусів, що у Києві замість усіх каштанів ростуть тополі, а за воду в крані треба платити в 10 разів більше, що епідемія коронавірусу забирає життя не 56 тисяч українців, а удвічі, втричі більше", - сказав Костянтин Яловий.

Він наголосив, що потепління навіть на пів градуса матиме катастрофічні наслідки. Частота і масштаб природних катаклізмів, виживання видів рослин і тварин, поширюваність хвороб, загроза голоду та нестачі питної води та, зрештою, можливість виживання людства на планеті залежать від цієї температурної різниці.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Більша частина експертів (далеко не всі) впевнені, що сьогодні утримати потепління у межах 1,5 градусів Цельсія ще можливо. Ми все ще можемо врятуватися від найгірших наслідків і повернутися на шлях розвитку. Але цей момент скоро буде втрачено. Тому цьогорічна кліматична конференція є надзвичайно важливою. З 31 жовтня по 12 листопада у Шотландському Глазго країни світу повинні ухвалити рішення, які стануть основою для кліматичної боротьби на найближчі 10 років", - зазначив Костянтин Яловий.