Кримська платформа пройде без світових лідерів. Причини такого розкладу назвав громадський діяч Олесь Доній у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24».

На думку гостя програми, проведення Кримської платформи важливе в будь-якому разі: будуть там світові лідери чи ні. «Так, на перший рік на Кримську платформу приїде навіть не другий ешелон, а, прямо скажемо, третій-четвертий. Ешелон аналітиків, політиків, але це питання вже буде обговорюватись», - пояснює він.

Тобто, каже Доній, спершу важливо хоч прикути увагу світового співтовариства до кримського питання, хай навіть обговорення відбудеться не з керівниками держав. Він додає, що саме проведення Кримської платформи вже сильно вдарить по інтересах РФ.

За словами громадського діяча, причина відсутності світових лідерів на Кримській платформі криється якраз-таки в Росії «Виявилося, що вплив Росії колосальний: економічний, гуманітарний, соціальний, який є, як айсберг під водою, він на більшість еліт європейських», - пояснює він.

Доній зазначає, що можна проаналізувати ситуацію кожної країни окремо, але всі вони мають з РФ великий товарообіг, не хочуть його втрачати, а також відчувають загрозу. Зокрема, каже він, так чи інакше не вдалося би вмовити Меркель особисто взяти участь у Кримській платформі.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Появи ж усіх світових лідерів, переконаний Доній, можна очікувати в майбутньому, зокрема, тоді, коли позиції РФ ослабнуть.

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, чи потрібні бази НАТО на території України.

Також Знай.ua писав про те, що Романченко розповів, хто фінансує Кримську платформу.