Український підприємець, політичний діяч, народний депутат України III скликання, лідер партії «5.10» Геннадій Балашов у програмі «Майбутнє» розповів, в чому мінус держави. За його словами, держава сама породжує корупцію.

«Люди діляться на державників і на недержавників. Найстрашніші люди це державники, тому що вони хочуть контролювати недержавників. Потрібна держава, що встановлює нормативи і контролює їхнє виконання, а не людей», - зазначив Балашов.

За словами експерта, єдиний інтерес державників – це власна нажива, тому вони і хочуть контролювати якомога більше, щоб ставити всюди своїх осіб на шкоду ефективності, але на користь власного збагачення.

«Вони намагаються керувати всіма процесами. 3,5 тисячі держпідприємств: держава своє рило вставило в економіку і намагається там керувати, призначати нових чиновників і 30 років корупції ми отримуємо. Сама причина корупції – це державні підприємства», - сказав Балашов.

На думку лібертаріанця, держава сама породжує корупцію, тому функції держави повинні бути зменшені, але контроль за їхнім виконанням повинен бути кращим.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Балашов заявив, що приїзд Меркель позитивно позначиться на економіці України.

Також Знай.ua публікував слова Балашова, що Чаус дійсно важливий свідок.