Футуролог Олексій Толкачов проаналізував досвід інших країн пострадянського простору і заявив, що цілком можна було визнати, що Україні не 30 років, а більше 100. Детальніше про це він розповів у своєму блозі «Толчок».

За словами ведучого, якщо датою створення України вважати 24 серпня 1991 року, то держава дійсно молода. Тим не менш, він акцентує на іншому розвитку подій: «Якби Україна як горда держава хотіла виглядати старшою, 24 серпня 1991 Верховна Рада повинна була прийняти акт про відновлення незалежності української держави і повернутися до 22 січня 1918 року».

Отже, констатує Толкачов, у такому разі Україні не 30 років, а 103 щонайменше. Принагідно він посилається на досвід інших країн пострадянського простору. Як розповідає футуролог, Грузія, Литва та Латвія свого часу не проголосили незалежність, а лише відновили її з 1918-1919 років.

Експерт зазначає, що ці держави існували давніше, але через російську окупацію вони стали радянськими республіками, тим не менш, державність нікуди не пропала. «Держава нікуди від цього не зникла, країна продовжувала існувати, просто змінилися політичні обставини. По суті, вони повернулися до своїх історичних витоків», - підкреслює Толкачов.

На його думку, Україні варто було піти тим же шляхом. Футуролог нагадує, що 22 січня 1918 року Центральна Рада УНР проголосила незалежність держави – це було її перше здобуття, а вже у 1991 році відбулося відновлення. «Чи не правда, загадково вийшло, що Україна в 1991 році прийняла Акт незалежності і від цього моменту проголосила створення української держави?», - слушно запитує експерт.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов розповів, що китайці розглядають розвиток країни в тисячолітній перспективі.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов заявив, що Україні не 30 років, а як мінімум 31 рік.