Громадський та політичний діяч Дмитро Корчинський розказав у новому випуску програми «Особистість» Сергія Дойка про те, як українські добровольці на початку 90-х воювали в різних країнах пострадянського простору. За його словами, це було необхідністю, аби стримувати російську агресію, котра вже тоді могла дійти до України.

«Дев’яності – це взагалі були цікаві часи. Бурхливі, з дуже колоритними персонажами. Це були часи відносної свободи, коли можна було багато чого чудити. Це було цікаво, приємно, яскраво. Тоді вперше українські добровольці брали участь у війнах за межами України. Українська нація почала, нарешті, вилазити з власних городів, ставити перед собою великі завдання через українських добровольців. Я організовував цей рух», - розповідає Корчинський.

Про себе він стверджує, що участі в бойових діях не брав ні у Придністров’ї, ні в Абхазії на боці Сакартвело.

«Я ніколи ніде не воював, хоча по мені заведена низка кримінальних справ у Російській Федерації. Я займався етнографічними дослідженнями. Але це було необхідно. Тому що ми розуміли вже на початку 90-х, що якщо ми не хочемо фронту на Донбасі, треба підтримувати фронт на Кавказі. Тобто потрібно допомагати кавказькому спротиву, і грузинам, і згодом чеченцям воювати проти РФ. І допоки там іде війна і є спротив, ми будемо мати відносний спокій в Україні. Як виявилося, наші тодішні уявлення мали рацію», - зазначає він.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Знай.ua повідомляв заяву Кошулинського, що Україна є правонаступником УНР, офіційно, законним правонаступником, а не СРСР.

Також Знай.ua повідомляв, що Кошулинський пояснив різницю між етнічними і не етнічними українцями.