Політолог Петро Охотін у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чи може колишній президент України, лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко влаштувати новий Майдан.

«Порошенко дійсно в цьому фахівець. Ще Саакашвілі писав у своїй книзі «Пробудження сили» про те, що після Революції троянд за ним єдина людина ходила з зошитом і все записувала, як влаштовувати концерти, тощо... Його звати Порошенко. Це правда. І в цьому плані він талановитий політик», - каже експерт.

Охотін нагадує, що 22 серпня в Україну приїжджає канцлер Німеччини Ангела Меркель.

«Звичайно, для Києва це міжнародне визнання, це плюс. Але водночас ми розуміємо, що Меркель зараз не буде сваритися ні з Путіним, ні з німецьким виборцем, який, в принципі, налаштований досить проросійськи. І фігура спадкоємця Ангели Меркель, який, швидше за все, переможе... Теж показує, що проросійський дискурс буде знаходитися», - сказав політолог.

На його думку, Порошенко може вивести людей на вулиці в тому випадку, якщо будуть зрушення по «формулі Штайнмаєра».

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«І при цьому буде скромно мовчати, хто підписав Мінські угоди, в яких умовах. І буде, звичайно ж, звинувачувати в підписанні всього цього Зеленського, який у 2014-2015 році навіть ще не думав про політичну кар'єру», - резюмував Охотін.

Як повідомляв Знай.uа, Решмеділова пояснила, чому Меркель їде в Україну за день до Кримської платформи.

Також Знай.uа писав, що Доній розповів про мету візиту Меркель до України.