Журналіст Максим Гадюкін у програмі “Суть подій” на каналі "Знай.ua" з Любов’ю Завальнюк розповів, що "Газпром" продовжує тиснути на Україну за допомогою газу через Європу.

"Саме зараз нас “Газпром”, звичайно, не обігріває жодним чином. Але тиснути він все-таки може. З урахуванням того, що Україна купує частину газу за кордоном — достатньо тиснути на світові ринки. Так, це дуже нерозумно. Тому що наслідки можуть бути катастрофічними, але Росія готова підвищувати ставки", - сказав Максим Гадюкін.

Він зазначив, що Україна, Молдова та інші країни споживають газ не з Росії, але Росія хоче отримати більше грошей і політично натиснути на них, для чого скорочує транзит.

"У нас Європа теж в нашому кліматичному поясі, і їй теж треба перед опалювальним сезоном накопичити певну кількість газу. Зараз у неї близько половини, я не скажу точну цифру, м'яко кажучи — цього недостатньо. Ось, вже серпень йде. Скоро вересень. І вже бажано в жовтні входити з якимись більш-менш виразними запасами. Росія починає: там, бува, не забронювала транзитні потужності, а потім ще раз не забронювала, і ще раз. Газ є, просто він росте в ціні, через те, що його не вистачає", - додав Гадюкін.

За його словами, в результаті Росія направляє газ і отримує за нього більше прибутку, а Україна страждає від цього, оскільки отримує газ з Європи за завищеною ціною.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Скаршевський заявив, що в світі дуже різко подорожчало продовольство, це також відбилося і на Україні.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку експерта, через "Турецький потік" Україна втратила близько 500 млн доларів.