У програмі Сергія Дойка «Особистість» громадський та політичний діяч Дмитро Корчинський поділився власним досвідом втечі з університету та пояснив своє рішення йти в президенти.

Свої невдалі спроби закінчити навчання в університеті гість програми коментує так: «Всі видатні революціонери були студентами-недоучками, і потрібно підтримувати марку». Далі він розповідає про них детальніше.

Перший виш, у якому навчався Корчинський, був їхнім сімейним – інститут промислової теплоенергетики імені Мікояна, де його дід був завкафедрою. «Промучився там два курси. Це було просто нестерпно. Я звідти втік», - каже він. Громадський діяч згадує, що батьки сприйняли цю подію як трагедію.

З другим університетом, зазначає Корчинський, склалася подібна ситуація. Він розповідає, що навчався в Київському університеті імені Шевченка на історичному факультеті, але в країні почалися історичні події і брати в них участь було цікавіше, аніж просто вивчати. «Після першого курсу я пішов у вир подій, так би мовити», - каже гість програми.

Принагідно політичний діяч згадує, як у 2004 році вирішив йти в президенти. Зараз він згадує ці давні події і називає їх радше авантюрою, аніж серйозним рішенням. «Зрозуміло, що це було не з метою обратися президентом, а з метою здійснити низку перформансів. Власне кажучи, це і вдалося. Це була «галіма» авантюра», - коментує Корчинський ситуацію.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тим не менш, каже громадський діяч, авантюр мало не буває й сьогодні. Водночас він зауважує, що йдеться не про політику, а радше про сферу мистецтва та соціального життя. «Якщо політика – це боротьба за посади, то такою політикою я не займаюся», - підкреслює Корчинський.

Як повідомляв Знай.ua, Корчинський розказав, як українські добровольці на початку 90-х воювали в різних країнах пострадянського простору.

Також Знай.ua писав про те, що Доній назвав ідейне відставання основною українською проблемою.