У новій програмі «Розвилка» з ведучою Любов'ю Завальнюк у студії Руслана Бізяєва політолог Руслан Бізяєв розповів про майбутню зустрічі Меркель і Зеленського.

«На цій зустрічі будуть вирішуватися питання, Меркель приїде в Україну з певною концепцією і в першу чергу її цікавить економіка. Тому що Німеччина не має геополітичних амбіцій, а їй цікаво, щоб вона залишалася економічним центром Європи. І в рамках цієї концепції Меркель буде пропонувати різні варіанти по економіці, в тому числі нівелювання введення в дію «Північного потоку-2» для України», - підкреслив він.

Бізяєв сказав, що швидше за все Меркель привезе концепцію нового газового консорціуму між ЄС, Україною і Росією. Німеччина в цій концепції, вважає він, швидше за все візьме наші підземні газові сховища в оренду і за рахунок цього вони будуть намагатися забезпечувати якомога більш швидке створення консорціуму, щоб наша ГТС прокачувала десь 45 мільярдів кубів газу на рік після 2024 року.

«Другий блок буде природно політичним, Меркель приїде як представник ЄС. І швидше за все скаже, що вони розуміють про роботу британо-американської концепції в Україні, але не потрібно скидати Євросоюз з рахунків. Тому що у нього теж досить інструментів для того, щоб вплинути на ситуацію. І в цьому контексті Меркель буде цікавити проблематика Донбасу з точки зору того, щоб там не спалахнуло. Тому що європейські еліти побоюються, що вибух ситуації в Україні буде вибухом проти Європи», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Ялі, що до моменту зустрічі Байдена з Зеленським Північний потік-2 вже, очевидно, буде добудований.

Також раніше для Знай.ua Решмеділова пояснювала, чому Меркель їде в Україну за день до Кримської платформи.