Якою мірою Україна може розраховувати на підтримку США у боротьбі проти «Північного потоку-2»? Свою думку про це у програмі «Суть подій» на каналі «Знай.ua» висловлює журналіст Максим Гадюкін.

«Для американців проблема «Північного потоку-2» далеко не така важлива, як для нас. Для нас це питання якщо не виживання, то, принаймні, комфорту. Американці міркують інакше: поки Україна брикається проти «СП-2», потрібно її підтримувати. А якщо вона перестала брикатися – нехай газопровід добудовують, одним приводом для геморою буде менше. А Україна вже цілий рік сидить мовчки та вдає, що «СП-2» її не стосується. Американці ж не розуміють, чому вони повинні піклуватися про інтереси України більше, ніж вона сама», - зазначає журналіст.

Він нагадує, що будь-яка держава завжди в першу чергу піклується про власні інтереси.

«Нам «Північний потік-2» дуже заважає, а американцям – заважає, але не дуже. Їм би Росію трохи притримати. А більше їх хвилює те, що на кордоні Євросоюзу намалювався Китай – не в останню чергу завдяки нам. А у нас з приводу «СП-2» замість конкретних дій були крики, войнушка в Фейсбуці. Все звели до особистого конфлікту. Але на такому рівні не буває нічого чисто особистого – там особисте завжди змішано з робочим», - говорить Максим Гадюкін.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Олександра Решмеділова припустила, що Ангела Меркель їде в Україну, щоб підкреслити свою позицію по «Північному потоку-2».

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Максима Гадюкіна, Росія, користуючись положенням монополіста, диктує Європі свою ціну на газ.